Sample Chapter

INSTANT DOWNLOAD COMPLETE TEST BANK WITH ANSWERS

Test Bank For Computers Are Your Future 12th Edition by Catherine Laberta

 

 

SAMPLE QUESTIONS

 

Computers Are Your Future, 12e (LaBerta)

Chapter 1  Computers and You

 

1) Which of the following is NOT a basic computer operation?

  1. A) Input
  2. B) Throughput
  3. C) Processing
  4. D) Storage

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

2) Which of the following years did the World Wide Web begin?

  1. A) 1989
  2. B) 1993
  3. C) 1997
  4. D) 2000

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Chapter Introduction

 

3) The computer function in which raw data is received is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

4) The computer function in which processed data is displayed is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

 

5) Which of the following eras were only the U.S. government, colleges, and universities able to access the Internet?

  1. A) 1960s
  2. B) 1970s
  3. C) 1980s
  4. D) 1990s

Answer:  C

Diff: 3

Reference:  Chapter Introduction

6) The computer function in which raw data is converted into meaningful information is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

7) The two main categories of software are:

  1. A) internal software and external software.
  2. B) user software and computer software.
  3. C) system software and application software.
  4. D) task software and instructional software.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

8) The type of software that sits on top of the operating system and utilizes the computer’s capabilities to perform a user task is called:

  1. A) system software.
  2. B) utility software.
  3. C) application software.
  4. D) internal software.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

9) OS is an abbreviation for which of the following terms?

  1. A) Operating System
  2. B) Operations Schedule
  3. C) Overlay System
  4. D) Outsourced System

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

10) Which of the following is NOT an example of an input device?

  1. A) Microphones
  2. B) Speakers
  3. C) Scanners
  4. D) Digital cameras

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Input: Getting Data into the Computer

11) The computer function where output is saved for later use is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) storage.
  4. D) None of the above

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

12) The CPU is often referred to as the ________ of the computer.

  1. A) heart
  2. B) brain
  3. C) core
  4. D) soul

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

13) The most important type of memory that a typical computer uses during the processing operation is ________ memory.

  1. A) read-only
  2. B) flash
  3. C) storage
  4. D) random access

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

14) Output refers to:

  1. A) displaying the results of the processing operation so that people can understand it.
  2. B) sending the results of computer processing to a permanent location.
  3. C) information that needs further computer activity to provide meaning to people.
  4. D) performing operations on the input data.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Output: Displaying Information

 

 

15) CPU is an abbreviation for ________ processing unit.

  1. A) calculation
  2. B) common
  3. C) complex
  4. D) central

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

16) NIC is an abbreviation for which of the following terms?

  1. A) Network interface card
  2. B) Network integration card
  3. C) Network information card
  4. D) Network interface capability

Answer:  A

Diff: 1

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

17) A floppy disk drive is an example of:

  1. A) newly developed technology.
  2. B) legacy technology.
  3. C) standard technology.
  4. D) modified technology.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Storage: Holding Programs and Data for Future Use

 

18) A(n) ________ is a series of steps that results in the solution to a problem.

  1. A) algorithm
  2. B) pseudo-solution
  3. C) module
  4. D) object

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

19) Typing a document into the computer is an example of:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  A

Diff: 3

Reference:  The Information Processing Cycle in Action

 

 

20) ________ have the portability of a notebook but not the functionality.

  1. A) Laptops
  2. B) Netbooks
  3. C) Minibooks
  4. D) Tablets

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Computers for Individuals

21) The device that combines the capabilities of a handheld computer with mobile phone capabilities and Web access is known as a ________.

  1. A) mobile computer
  2. B) multiphone
  3. C) smartphone
  4. D) minicomputer

Answer:  C

Diff: 1

Reference:  Computers for Individuals

 

22) Which of the following computers would be used in a large corporation to complete huge processing needs, such as airline reservations?

  1. A) Minicomputer
  2. B) Mainframe
  3. C) Supercomputer
  4. D) Server

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

23) Spell checking a document is an example of the computer’s ability to perform the ________ function.

  1. A) input
  2. B) processing
  3. C) output
  4. D) storage

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  The Information Processing Cycle in Action

 

24) Users connect to networks on PCs called:

  1. A) requesters.
  2. B) clients.
  3. C) resources.
  4. D) remote users.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

25) A server is a computer that:

  1. A) is designed for individual use.
  2. B) makes programs and data available to people who are connected to a computer network.
  3. C) is ultrafast and designed to handle large processing jobs.
  4. D) plays a less important role in today’s businesses.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

26) A client that accesses the server but does most of the processing on the data in its own system is called a(n):

  1. A) processing client.
  2. B) enhanced client.
  3. C) educated client.
  4. D) fat client.

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

27) A ________ is a client that relies on the server for its processing ability.

  1. A) limited client
  2. B) thin client
  3. C) terminal client
  4. D) minimal client

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

28) A feeling of anxiety and incapacity experienced when people are presented with more information than they can handle is known as:

  1. A) digital anxiety.
  2. B) information overload.
  3. C) computerized stress syndrome.
  4. D) digital distress.

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Advantages and Disadvantages of Using Computers

 

29) A ________ is a collection of Web pages designed to enable collaborative or community Web sites.

  1. A) Google Groups
  2. B) communal web
  3. C) Google Docs
  4. D) wiki

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Computers, Society, and You

 

30) Which of the following is a type of product that complements the human body’s best posture and functionality?

  1. A) Ergocentric
  2. B) Natural
  3. C) Ergonomic
  4. D) Esoteric

Answer:  C

Diff: 1

Reference:  Become Comfortable with Hardware

31) The disparity in computer ownership and Internet access is known as the ________.

  1. A) disparity ratio
  2. B) non-computerized syndrome
  3. C) digital divide
  4. D) None of the above

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

32) Safety-critical systems have which of the following type of systems that kick in if the main computer goes down?

  1. A) Terminal
  2. B) Fail-safe
  3. C) Backup
  4. D) Active/passive standby

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Recognize the Risks of Using Flawed Software

 

33) The Business Software Alliance reports that reducing U.S. piracy by just 10 percent will have all of the following benefits EXCEPT:

  1. A) greater software usage.
  2. B) higher tax revenues.
  3. C) the creation of new jobs.
  4. D) an increase in economic growth.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Take Ethics Seriously

 

34) Which of the following statements is TRUE?

  1. A) Most commercial computer programs average between two and four errors per 1,000 lines of code.
  2. B) Most commercial computer programs are free of programming errors.
  3. C) Most errors in programs cause serious miscalculations.
  4. D) Most errors cause programs to run slowly or perform needless tasks.

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Recognize the Risks of Using Flawed Software

35) Which of the following requires computer access to individuals with disabilities?

  1. A) The Disabilities Act of 1985
  2. B) The Americans with Disabilities Act of 1990
  3. C) The Digital Access Act of 1995
  4. D) The No Child Left Behind Act of 2001

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Societal Impacts of Computer Use

36) The recent branch of philosophy that deals with computer-related moral dilemmas is called:

  1. A) moral beliefs.
  2. B) ergonomics.
  3. C) computer code of conduct.
  4. D) computer ethics.

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Take Ethics Seriously

 

37) When an entire job category is made obsolete by advances in technology, it is called:

  1. A) technological replacement.
  2. B) structural unemployment.
  3. C) robotics.
  4. D) automation.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  The Effect of Computers on Employment

 

38) Technology has contributed to globalization, which has led to:

  1. A) outsourcing.
  2. B) increased domestic employment.
  3. C) lower productivity.
  4. D) higher wages.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  The Effect of Computers on Employment

 

39) The use of computers and computer programs to replace teachers and the time-place limitations of learning is called:

  1. A) e-education.
  2. B) e-learning.
  3. C) e-class.
  4. D) e-school.

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Societal Impacts of Computer Use

 

 

40) ________ is a portable, wireless, paperback-sized e-book reading device that includes a text-to-speech function.

  1. A) Digital e-book
  2. B) Netbook
  3. C) Wiki
  4. D) Kindle 2

Answer:  D

Diff: 3

Reference:  Societal Impacts of Computer Use

 

41) The central processing unit is located within the system’s case. The system case is also known as the system ________.

Answer:  unit

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

42) The programs that enable a computer to work properly are known as ________ software.

Answer:  system

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

43) Unorganized raw facts are known as ________.

Answer:  data

Diff: 1

Reference:  Input: Getting Data into the Computer

 

44) The most important type of memory in a computer is ________ access memory.

Answer:  random

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

45) Input, processing, output, and storage are collectively called the ________-processing cycle.

Answer:  information

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

46) The Palm series, Apple iPhone, HP iPAQ, and Blackberry Curve are examples of PDAs, which stands for personal ________ assistants.

Answer:  digital

Diff: 3

Reference:  Computers for Individuals

 

47) ________ software includes the programs that you can use to complete a specific task, such as creating a database.

Answer:  Application

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

48) A(n) ________ is a group of two or more computer systems that are connected.

Answer:  network

Diff: 1

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

49) Devices that enable computers to connect to a computer network are known as ________ devices.

Answer:  communications

Diff: 2

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

50) The writing on a tablet PC can be converted to standard text with ________ recognition software.

Answer:  handwriting

Diff: 2

Reference:  Computers for Individuals

51) Data may be input into a PDA using a stylus or ________.

Answer:  keyboard

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

52) The type of memory that provides very fast access but is more expensive than other forms of storage is commonly known by the acronym ________.

Answer:  RAM

Diff: 2

Reference:  Advantages and Disadvantages of Using Computers

 

53) Handheld devices such as iPhones, which have many of the characteristics of a PDA, are also called ________.

Answer:  smartphones

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

54) A network client, which relies on the server for its processing, is known as a ________ client.

Answer:  thin

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

55) A ________, often used for collaboration, is a collection of Web pages designed to enable anyone with access to contribute or modify its content.

Answer:  wiki

Diff: 1

Reference:  Computers, Society, and You

 

 

56) The ________ divide is the disparity in computer ownership and Internet access.

Answer:  digital

Diff: 2

Reference:  Computers, Society, and You

 

57) Using computers and computer programs to replace specified time and place learning and teachers is called e-________.

Answer:  learning

Diff: 1

Reference:  Societal Impacts of Computer Use

 

58) Information ________ refers to the anxiety people experience when presented with more information than they can reasonably handle.

Answer:  overload

Diff: 2

Reference:  Advantages and Disadvantages of Using Computers

 

59) Obsolete computer equipment, also called e-________, shouldn’t just be thrown into the trash.

Answer:  waste

Diff: 2

Reference:  Being a Responsible Computer User

60) A(n) ________ is a software defect or error.

Answer:  bug

Diff: 1

Reference:  Recognize the Risks of Using Flawed Software

 

61) If you borrowed software from a friend and installed it on your own computer, you engaged in digital ________.

Answer:  piracy

Diff: 2

Reference:  Take Ethics Seriously

 

62)  ________ is the replacement of human workers by machines.

Answer:  Automation

Diff: 1

Reference:  The Effect of Computers on Employment

 

63) A hardware element of the system unit, which houses the electronic components used to connect a computer to a network, is known as a network interface card.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

 

64) The most important and well-recognized type of application software is the computer’s operating system.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

65) Supercomputers are ultrafast systems that can process at a speed of over one petaflop-over one million billion calculations per second.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Computers for Organizations

 

66) A communication device is a software component that moves data into and out of a computer.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

67) Kindle 2 is a portable, wired, paperback-sized e-book device.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Reference:  Societal Impacts of Computer Use

 

68) A wiki is a free Web-based word processor and spreadsheet that allows project members to share and edit documents online.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Reference:  Computers, Society, and You

69) A free, real-time connection between two or more parties that uses a buddy list to identify the users a person wishes to connect with is known as instant messaging.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Computers, Society, and You

 

70) A typical computer has different types of memory.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

71) A network is a group of two or more computers connected for the purpose of sharing resources.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

 

72) External NICs are always plugged into a chip on the motherboard.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

73) NICS can only be used with wireless networks.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Communications: Moving Data Between Computers

 

74) In some cases PDAs can run commercial application software such as payroll.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

75) The hard disk drive, CD drive, and DVD drive in a computer are usually removable.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Storage: Holding Programs and Data for Future Use

 

76) A fat client accesses the server but does most of the processing on the data in its own system.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

77) Outsourcing is the real and only reason for eliminating many jobs.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  The Effect of Computers on Employment

 

78) The USB flash drive is considered legacy technology.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

79) People who lose their jobs because of structural unemployment will eventually get them back.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  The Effect of Computers on Employment

 

80) A series of steps that results in the solution to a problem is called an algorithm.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

 

81) Secondary storage devices are only integrated in the computer system.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

82) Hardware reliability and accuracy are two advantages of computers.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Advantages and Disadvantages of Using Computers

 

83) An OS is a malicious program that enters the computer without permission.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Staying Informed About Changing Technology

 

84) Prolonged keyboard use can cause carpal tunnel syndrome.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Become Comfortable with Hardware

 

85) Errors in programming code could cause a computer to become nonresponsive.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Recognize the Risks of Using Flawed Software

 

86) Reducing software piracy will have no effect on creating jobs.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Take Ethics Seriously

 

87) More than 100 million technology devices are recycled each year

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Being a Responsible Computer User

 

 

Match the following terms to their meanings:

 

  1. A) A machine that performs input, processing, output, and storage
  2. B) The programs that instruct a computer
  3. C) The programs on your computer that enable you to perform a specific task such as word processing
  4. D) Transforms data into information
  5. E) Programs, such as a disk cleanup tool, that enable the computer to function properly
  6. F) The physical components of the computer
  7. G) A series of instructions the computer needs to perform the basic operations in the information-processing cycle

 

88) Hardware

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

89) Software

Diff: 1

Reference: Understanding the Computer: Basic Definitions

 

90)Program

Diff: 1

Reference: Understanding the Computer: Basic Definitions

 

91) Application software

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

92) System software

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

93) Computer

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

94) Processing

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

Answers: 88) F 89) B 90) G 91) C 92) E 93) A 94) D

 

Match the following terms to their meanings:

 

  1. A) Holds the central processing unit
  2. B) Instructions that tell the computer how to perform a task
  3. C) A free Web-based word processor and spreadsheet permitting member online sharing and editing
  4. D) Collection of related components designed to work together
  5. E) Accesses the server but does most of the processing on the data on its own
  6. F) Used to display the results of processing operations

 

95) Output device

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

96) Program

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

97) System unit

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

98) Computer system

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

99) Fat client

Diff: 2

Reference:  Computers for Organizations

 

100) Google Docs

Diff: 1

Reference:  Computers, Society, and You

 

Answers: 95) F 96) B 97) A 98) D 99) E 100) C

 

Computers Are Your Future, 12e (LaBerta)

Chapter 3  Input/Output and Storage

 

1) Which of the following is still the most common method for data entry?

  1. A) Microphone
  2. B) Keyboard
  3. C) Scanner
  4. D) Stylus

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

2) Keyboard shortcuts are performed by pressing a(n) ________ key in conjunction with another key.

  1. A) modifier
  2. B) toggle
  3. C) arrow
  4. D) function

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Keyboards

 

3) Which of the following keys is an example of a modifier key?

  1. A) Esc
  2. B) Home
  3. C) Up arrow
  4. D) Ctrl

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Keyboards

 

4) Which of the following keys or key combinations is typically used to display on-screen help?

  1. A) F1
  2. B) Esc
  3. C) Enter
  4. D) Ctrl + H

Answer:  A

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

 

5) A keyboard is an input device that uses ________ and circuits to translate keystrokes into signals computers understand.

  1. A) control keys
  2. B) memory
  3. C) function keys
  4. D) switches

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Keyboards

6) A comparison chart or lookup table, known as a ________, tells the processor what key is being pressed.

  1. A) key matrix
  2. B) character map
  3. C) switch
  4. D) bus

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Keyboards

 

7) All of the following are TRUE regarding a virtual keyboard EXCEPT it:

  1. A) is also known as a soft keyboard.
  2. B) may use a stylus to enter data.
  3. C) is not an input device.
  4. D) is used on touch-sensitive screens.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Keyboards

 

8) The pointing device that looks similar to a semi-blunt pen and is frequently used in CAD applications is referred to as a:

  1. A) light pen.
  2. B) data pen.
  3. C) stylus.
  4. D) joystick.

Answer:  C

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

9) The most widely used pointing device is the:

  1. A) mouse.
  2. B) joystick.
  3. C) trackball.
  4. D) keyboard.

Answer:  A

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

10) Which of the following type of device gives you control over the movement of the on-screen pointer?

  1. A) Cursor
  2. B) Pointing
  3. C) Output
  4. D) Insertion

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

11) Which of the following types of software converts scanned text into a text file?

  1. A) PDF
  2. B) PDQ
  3. C) OMR
  4. D) OCR

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Alternate Input Devices

 

12) ________ is a type of speech recognition system, which requires a pause between each word during the dictation process.

  1. A) Continuous
  2. B) Limited
  3. C) Discrete
  4. D) Expansive

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Alternate Input Devices

 

13) The ________ is a pattern of bars printed on merchandise that stores information about the item.

  1. A) EDI
  2. B) UPC
  3. C) MICR
  4. D) OMR

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Alternate Input Devices

 

14) A representation of an image as a matrix of pixels is called a ________ image.

  1. A) digitized
  2. B) scanned
  3. C) bit-mapped
  4. D) digit recognition

Answer:  C

Diff: 1

Reference:  Alternate Input Devices

 

15) Which of the following is NOT one of the three types of speech recognition systems?

  1. A) Discrete Voice
  2. B) Command
  3. C) Continuous Voice
  4. D) NaturallySpeaking

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Alternate Input Devices

16) In a cathode-ray tube monitor, which of the following three colors are combined to produce various shades?

  1. A) Black, white, and gray
  2. B) Red, green, and blue
  3. C) Blue, yellow, and green
  4. D) Yellow, blue, and green

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Monitors

 

17) The quoted size of a monitor is determined by measuring it ________.

  1. A) depth-wise
  2. B) diagonally
  3. C) vertically
  4. D) horizontally

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Monitors

 

18) What is the resolution of an Ultra Extended Graphic Array adapter?

  1. A) 800 x 600
  2. B) 1,600 x 1,200
  3. C) 1,280 x 1,024
  4. D) 1,024 x 768

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Monitors

 

19) A laser printer is a high-resolution printer that uses which of the following types of technology?

  1. A) Fusion
  2. B) Electrostatic
  3. C) Impact
  4. D) Static

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Printers

 

 

20) The two components storage relies on include storage devices and ________.

  1. A) recording media
  2. B) input devices
  3. C) synthesizers
  4. D) output devices

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Storage: Holding Data for Future Use

21) ________ are nonvolatile and will not lose data when the power goes off or when removed from the system.

  1. A) Recording media
  2. B) Storage media
  3. C) Storage devices
  4. D) Recording devices

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Storage: Holding Data for Future Use

 

22) A hard disk drive consists of several fixed, rapidly rotating disks called:

  1. A) platters.
  2. B) mini-disks.
  3. C) cylinders.
  4. D) RAIDs.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

23) A random access storage device can go directly to the requested data without having to go through which of the following type of search sequence?

  1. A) Indexed
  2. B) Hashed
  3. C) Linear
  4. D) Direct

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

24) A common reason for using hard disk partitions in a computer system is that:

  1. A) a different partition can be used for each application software product.
  2. B) partitioned hard disks have a faster access time.
  3. C) hard disks over 1 GB in capacity must be partitioned due to their size.
  4. D) partitions enable the computer to boot different operating systems.

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

 

25) A pie-shaped wedge of a hard disk is called which of the following?

  1. A) Sector
  2. B) Cluster
  3. C) Track
  4. D) Platter

Answer:  A

Diff: 1

Reference:  Hard Disk Drives

26) Which of the following type of devices is comprised primarily of hard drives and attached directly to a network?

  1. A) SAS
  2. B) Flash
  3. C) NAS
  4. D) NDS

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

27) Damaged areas of a disk that can no longer hold data are called:

  1. A) bad sectors.
  2. B) damaged clusters.
  3. C) inaccessible bytes.
  4. D) spoiled tracks.

Answer:  A

Diff: 1

Reference:  Hard Disk Drives

 

28) The amount of time it takes a device from the request for information to that information’s delivery is known as:

  1. A) read time.
  2. B) cache time.
  3. C) access time.
  4. D) cycle time.

Answer:  C

Diff: 1

Reference:  Hard Disk Drives

 

29) Which of the following is NOT a factor affecting hard disk performance?

  1. A) The rotating speed of the platters
  2. B) The spacing or placement of related data on the platters
  3. C) The existence of disk partitions
  4. D) The drive’s seek time

Answer:  C

Diff: 3

Reference:  Hard Disk Drives

 

 

30) A flash drive is a type of storage that uses which of the following circuitry?

  1. A) Semiconductor
  2. B) Liquid crystal
  3. C) Solid-state
  4. D) Virtual

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Flash Drives and Storage

31) Which of the following hard disk drives uses flash memory to speed up the boot process?

  1. A) HDTV
  2. B) SSD
  3. C) FSD
  4. D) HHD

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  Flash Drives and Storage

 

32) ________ is the maximum storage capacity for a CD-ROM.

  1. A) 950 MB
  2. B) 250 MB
  3. C) 1,500 MB
  4. D) 700 MB

Answer:  D

Diff: 2

Reference:  CD and DVD Technologies

 

33) ________ is the maximum storage capacity for a DVD.

  1. A) 1.5 GB
  2. B) 17 GB
  3. C) 3.7 GB
  4. D) 25 GB

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  CD and DVD Technologies

 

34) ________ was developed to enable recording, rewriting, and playing back high-definition video and large amounts of data storage.

  1. A) Hybrid technology
  2. B) New Technology File System (NTFS)
  3. C) Blu-ray disc
  4. D) Virtual technology

Answer:  C

Diff: 3

Reference:  CD and DVD Technologies

 

 

35) Which of the following solid state storage devices is commonly used in smartphones and MP3 players?

  1. A) PCMCIA card
  2. B) FMD card
  3. C) Flash memory card
  4. D) Smart card

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Solid-State Storage Devices

36) Which of the following types of storage uses two laser beams to create a three-dimensional image?

  1. A) Fiber optic
  2. B) Integrated circuit
  3. C) Graphical
  4. D) Holographic

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Storage Horizons

 

37) The ________ wireless memory card takes all the storage features of a regular flash memory card and combines it with wireless circuitry.

  1. A) Hi-Fi
  2. B) WiFi
  3. C) Eye-Fi
  4. D) Ci-Fi

Answer:  C

Diff: 3

Reference:  Storage Horizons

 

38) ________ uses the spin of electrons to store information, resulting in the ability of memory operation at much higher speeds.

  1. A) Flash memory
  2. B) Racetrack memory
  3. C) Cellular memory
  4. D) Primary memory

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Storage Horizons

 

 

39) A ________ is a copy of programs, data, and information created in one secondary storage medium and copied to another.

  1. A) duplication copy
  2. B) soft copy
  3. C) backup copy
  4. D) historical copy

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Storage Horizons

 

40) Which of the following is NOT an example of a solid state storage device?

  1. A) Cache memory
  2. B) ExpressCard
  3. C) Smart card
  4. D) Flash memory card

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Solid-State Storage Devices

41) You enter data and instructions into computer memory by using a(n) ________ device.

Answer:  input

Diff: 1

Reference:  Input Devices: Giving Commands

 

42) A(n) ________ is a device that has physical alphabetic, numeric, punctuation, and control keys.

Answer:  keyboard

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

43) The ________ key removes the character to the left of the cursor.

Answer:  backspace

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

44) The ________ key moves the cursor to the beginning of the current line.

Answer:  Home

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

45) F1 and F2 keys are examples of ________ keys.

Answer:  function

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

 

46) Wireless keyboards are equipped with a(n) ________ frequency receiver.

Answer:  radio

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

47) A keyboard uses switches and ________ to translate keystrokes into a signal the computer can understand.

Answer:  circuits

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

48) A(n) ________ map is a comparison chart or lookup table that tells the processor what key is being pressed.

Answer:  character

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

49) All-in-one entertainment devices, known as ________ center PCs, have become more and more popular with users.

Answer:  media

Diff: 1

Reference:  Keyboards

50) A(n) ________ is a pointing device in which the user moves a rotating ball to manipulate the on-screen cursor.

Answer:  trackball

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

51) A pointing device resembling a pencil eraser and located on some keyboards used to move the cursor is called a pointing ________.

Answer:  stick

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

52) Self-service ________ using touch screen technology can be found in many locations.

Answer:  kiosks

Diff: 2

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

53) A(n) ________ screen uses a pressure-sensitive panel that detects where users have tapped the screen.

Answer:  touch

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

 

54) A pointing device that is half the size of a normal mouse, but with all of the same capabilities, is called a ________ mouse.

Answer:  travel

Diff: 1

Reference:  The Mouse and Other Pointing Devices

 

55) A(n) ________ is an input device that is used to convert sound input into electronic signals for a computer.

Answer:  microphone

Diff: 1

Reference:  Alternate Input Devices

 

56) Images obtained through digital cameras and camcorders are ________-mapped images.

Answer:  bit

Diff: 1

Reference:  Alternate Input Devices

 

57) The frequency with which a monitor’s screen image is updated is known as its ________ rate.

Answer:  refresh

Diff: 2

Reference:  Monitors

 

58) The ________ sublimation printer produces high quality color output that is difficult to distinguish from color photographs.

Answer:  dye

Diff: 2

Reference:  Printers

59) Computer ________ is another term for primary storage.

Answer:  memory

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

60) Each track on a disk is subdivided into smaller, pie-shaped wedges called ________.

Answer:  sectors

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

61) The amount of time it takes a hard disk drive to locate data prior to reading it is called its ________ time.

Answer:  seek

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

 

62) Positioning ________ refers to how quickly the drive positions the read/write heads to begin transferring data.

Answer:  performance

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

63) ________ performance refers to how quickly the disk transfers data from the disk to memory.

Answer:  Transfer

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

64) The ability of ________ memory to allow memory operation at much higher speeds than today’s storage media is a great step forward in the area of transferring and retrieving data.

Answer:  racetrack

Diff: 1

Reference:  Storage Horizons

 

65) If you do not perform regular ________, you could permanently lose critical data and information.

Answer:  backups

Diff: 1

Reference:  Storage Horizons

 

66) A toggle key has two positions: on and off.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

67) The cursor is also known as the insertion point.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Keyboards

68) Virtual keyboard images disappear completely when not in use.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Keyboards

 

69) A flexible keyboard can be folded and weighs just 250 grams.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Reference:  Keyboards

 

70) Digital camera images are not converted into bit-mapped format.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Alternate Input Devices

71) Screen output is sometimes called soft copy.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Monitors

 

72) There is no difference between memory and storage.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Reference:  Memory Versus Storage

 

73) NAS stands for nonvolatile attached storage.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

74) USB flash drives are also known as memory sticks.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Flash Drives and Storage

 

75) The “V” in DVD can mean versatile.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  CD and DVD Technologies

 

76) Blu-ray disc was developed for the management of high-definition video.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  CD and DVD Technologies

 

77) BD-ROM is a recordable video format.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  CD and DVD Technologies

78) An ExpressCard was previously known as a USB card.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Reference:  Solid-State Storage Devices

 

79) PCMCIA is an acronym for Personal Computer Memory Card International Association.

Answer:  TRUE

Diff: 3

Reference:  Solid-State Storage Devices

 

 

80) A smart card is also known as an ICC.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Solid-State Storage Devices

 

81) The Eye-Fi is a wireless memory card.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Solid-State Storage Devices

 

82) Unlike current flash memory, racetrack memory can only store data several thousand times before it wears out.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Storage Horizons

 

83) The failure to perform backups on data, information, and software on a regular basis should not be a concern of computer users.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Storage Horizons

 

84) The F2 key is often referred to as the help key because it opens the help option in most programs.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Using Special Keyboard Keys

 

85) Ctrl + V cuts the selected text.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Using Special Keyboard Keys

 

86) A biometric input device uses physical or chemical features of an individual’s body to provide a unique method of identification.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Alternate Input Devices

87) Screen output display is a permanent record.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Monitors

 

88) Active-matrix technology drives the display by changing each pixel individually as needed.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Monitors

89) Two or more sectors on a disk combine to form a cluster.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

90) The time it takes the read/write head to locate the data before reading begins is called transfer performance.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Reference:  Hard Disk Drives

 

Match the following terms to their descriptions:

 

  1. A) Produces music by generating musical notes
  2. B) Projects light onto a chip made of millions of microscopic mirrors
  3. C) A representation of an image as a matrix of pixels
  4. D) Reads a Universal Product Code (UPC) from a product
  5. E) Reads pencil marks from a paper

 

91) Bar code reader

Diff: 2

Reference:  Additional Input Devices

 

92) Synthesizer

Diff: 2

Reference:  Additional Output Devices

 

93) Optical mark reader

Diff: 2

Reference:  Additional Input Devices

 

94) DLP

Diff: 2

Reference:  Additional Output Devices

 

95) Bit-mapped image

Diff: 2

Reference:  Additional Input Devices

 

Answers: 91) D 92) A 93) E 94) B 95) C

 

Match the following terms to their descriptions:

 

  1. A) A portable storage device that uses solid-state circuitry
  2. B) An optical storage device that you can write to once and read many times
  3. C) The hardware components on which data is held
  4. D) A copy of program, data, and information created in one secondary storage medium that is

duplicated to another

  1. E) Uses the spin of electrons to store information

 

96) CD-R

Diff: 1

Reference:  CD and DVD Technologies

 

97) Flash drive

Diff: 1

Reference:  Flash Drives and Storage

 

98) Recording media

Diff: 1

Reference:  Storage: Holding Data for Future Use

 

99) Racetrack memory

Diff: 1

Reference:  Storage Horizons

 

100) Backup

Diff: 1

Reference:  Storage Horizons

 

Answers: 96) B 97) A 98) C 99) E 100) D