Sample Chapter

Purchase for full PDF Download

INSTANT DOWNLOAD

 

Nutrition for Health and Healthcare 6th Edition By DeBruyne Pinna – Test Bank 

 

 

 

 

True / False

 

1. ​Segmentation begins when a bolus enters the esophagus.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive System
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

2. Bacteria in the colon protect people from some infections.​

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

3. The idea of “food-combining diets,” or avoiding certain combinations of food, is valid- the digestive system cannot handle more than one task at a time.​

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   2.3 The Absorptive System
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.3 – Describe the anatomical details of the GI tract and the features and activities of intestinal cells that facilitate nutrient absorption.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

4. Low-density lipoproteins, or LDL, are often referred to as “good” cholesterol.​

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   2.4 Transport of Nutrients
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.4 – Explain the process of nutrient delivery from the GI tract to body cells by the vascular system and the three types of lipoproteins.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

5. ​Hands should be washed with soap and water often during food preparation in order to reduce the risk of foodborne illness.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   2.5 Nutrition in Practice: Food Safety
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.5 – Explain the causes and effects of foodborne illnesses in humans and the methods of ensuring food safety.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

Multiple Choice

 

6. ​Another name for the digestive tract is the:

a. ​urinary tract.
b. exocrine system.
c. gastrointestinal tract.​
d. ​muscular system.
e. gastroesophageal system.​

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

7. Identify the correct order of the digestive tract from beginning to end.

a. stomach, mouth, large intestine
b. pharynx, rectum, stomach
c. lower esophageal sphincter, esophagus, rectum
d. mouth, stomach, anus
e. pharynx, large intestine, pyloric sphincter

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

8. A bolus is a(n):

a. sphincter muscle separating the stomach from the small intestine.
b. portion of food swallowed at one time.
c. enzyme that hydrolyzes starch.
d. portion of partially digested food expelled by the stomach into the duodenum.
e. blockage that closes off the trachea to prevent choking.

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

9. Which of the following is formed in the mouth?

a. bile
b. stomach acid
c. chyme
d. villus
e. bolus

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

10. During swallowing of food, which of the following prevents food from entering the lungs?

a. lower esophageal sphincter
b. pharynx
c. ileocecal valve
d. epiglottis
e. appendix

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

11. The stomach empties into the:

a. ileum.
b. cecum.
c. jejunum.
d. duodenum.
e. colon.

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

12. Chyme is:

a. a semiliquid mass of partially digested food.
b. a portion of food swallowed at one time.
c. an enzyme in the stomach needed for the digestion of protein.
d. an esophageal secretion.
e. successive waves of involuntary muscular contractions passing along the wall of the GI tract.

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

13. Which two organs secrete digestive juices into the small intestine?

a. gallbladder and pancreas
b. pancreas and liver
c. gallbladder and liver
d. duodenum and pancreas
e. liver and stomach

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

14. The movement of chyme from the stomach into the small intestine is regulated by the:

a. pancreas.
b. lower esophageal sphincter.
c. ileocecal valve.
d. duodenum.
e. pyloric sphincter.

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

15. Immediately before passing into the large intestine, the food mass must pass though the:

a. pyloric sphincter.
b. lower esophageal sphincter.
c. ileocecal valve.
d. bolus.
e. colon.

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

16. Peristalsis is a term that refers to the:

a. circulation of blood in the blood vessels.
b. absorption of nutrients in the intestines.
c. mixing and moving of food through the lymphatic system.
d. last phase of digestion.
e. action of the involuntary muscles of the digestive tract.

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

17. Involuntary muscle contractions move food through the intestinal tract. The movement that forces the contents back a few inches before pushing it forward again is called:

a. segmentation.
b. rotation.
c. peristalsis.
d. liquefaction.
e. kneading.

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.1 Anatomy of the Digestive Tract
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.1 – Describe the path that food takes during digestion and the muscular actions of digestion.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

18. ​Enzymes:

a. ​facilitate chemical reactions.
b. ​draw water into the small intestine.
c. ​are present in all parts of the GI tract.
d. ​encourage bacterial growth.
e. ​are changed during digestion.

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

19. Which enzyme breaks down starch in the mouth?

a. lingual protease
b. lipase
c. salivary amylase
d. gastric protease
e. secretin

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

20. Saliva contains an enzyme that digests:

a. proteins.
b. minerals.
c. starches.
d. vitamins.
e. fiber.

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

21. What is gastric juice composed of?

a. water, enzymes, and hydrochloric acid
b. enzymes, water, and pancreatic acid
c. chylomicrons, water, and bile
d. hydrochloric acid, bile, and enzymes
e. hydrochloric acid, insulin, and bile

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

22. The normal pH of the stomach is:

a. very acidic.
b. slightly acidic.
c. neutral.
d. slightly alkaline.
e. strongly alkaline.

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

23. Which organ does not contribute juices during digestion?

a. salivary glands
b. small intestine
c. pancreas
d. esophagus
e. stomach

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

24. Mucus in the stomach serves to:

a. neutralize stomach acid.
b. activate pepsinogen to pepsin.
c. coat and protect stomach cells from gastric juices.
d. emulsify fats.
e. collect bacteria.

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

25. The major digestive work in the stomach is the initial breakdown of:

a. starch.
b. proteins.
c. fat.
d. vitamins.
e. mucus.

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

26. In addition to hydrochloric acid, the stomach cells also secrete:

a. mucus.
b. bile.
c. amylase.
d. lipoproteins.
e. cholesterol.

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

27. Which nutrients are digested in the small intestine?

a. carbohydrate, fat, and protein
b. fat, water, and fiber
c. protein, vitamins, and fiber
d. water, fiber, and minerals
e. carbohydrate, fat, and water

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

28. Where does the digestion of proteins begin and end?

a. begins in stomach; ends in pancreas
b. begins in pancreas; ends in small intestine
c. begins in stomach; ends in small intestine
d. begins in small intestine; ends in liver
e. begins in small intestine; ends in stomach

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

29. The major digestive enzyme secreted by the stomach is:

a. amylase.
b. lipase.
c. bile.
d. disaccharidase.
e. pepsin

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   2.2 The Process of Digestion
LEARNING OBJECTIVES:   NHHE.DEBR.17.2.2 – Describe the actions and origins of the digestive secretions.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

30. A patient has lost the ability to digest the majority of carbohydrates, proteins, and fats due to a loss of enzymes. Which organ is most likely failing her?

a. pancreas
b. gallbladder
c. stomach
d. liver
e. intestine