Sample Chapter

 

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

 

Web Design Introductory 5th Edition By Campbell –
Test Bank

 

SAMPLE QUESTIONS

 

Multiple Choice

 

1. Before you begin to create your first webpage, you must take the time to develop a solid, detailed _______ for the website.

a. company logo b. list of testers
c. design plan d. image list

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   70

 

2. _______ is/are the result(s) you want your website to accomplish within a specific time frame.

a. Objectives b. Goals
c. Purpose d. Structure

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

3. You could have a combination of _______ goals for your website.

a. initial b. lifestyle
c. home page d. secondary

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

4. A _______ summarizes a website’s overall goals and objectives to ensure they meet the audience’s expectations and needs.

a. purpose statement b. privacy policy statement
c. mission statement d. copyright statement

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

5. Which of the following is a target audience demographic characteristic?

a. lifestyle choices b. age group
c. political affiliation d. social group affiliation

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

6. Which of the following is a target audience psychographic characteristic?

a. educational level b. gender
c. purchasing preferences d. income

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

7. To determine your target audience’s wants, needs, and expectations, you should ask and answer a variety of questions in a process called a(n) _______.

a. desire audit b. needs assessment
c. expectations review d. administrative plan

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

8. A well-written _______ statement synthesizes into a few words the reason or reasons you are publishing your website.

a. privacy and security b. mission
c. purpose d. copyright

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   74-75

 

9. A successful website provides content to satisfy its target audience’s _______ and meet its target audience’s expectations for an attractive and usable website.

a. wants and needs b. temperament and outlook
c. costs and expenses d. all of the above

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

10. A website’s primary page is called its _______ page.

a. home b. underlying
c. starting d. search

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

11. Which of the following home page content elements quickly answers visitors’ Who? questions?

a. navigational link b. graphic logo
c. search feature d. summary text

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

12. Which of the following home page content elements answers visitors’ Where? questions?

a. search feature b. summary text
c. navigational link d. graphic logo

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

13. Which of the following home page content elements answers visitors’ What? questions?

a. navigational link b. graphic logo
c. search feature d. summary text

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

14. A website’s _______ should contain elements that establish the website’s visual identity.

a. splash page b. focus page
c. entry page d. home page

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

15. You can exploit the power of branding on a home page by using design elements alone or in combination to establish and maintain _______.

a. visual identity b. a focal point
c. interactivity d. proximity

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

16. Organizations and companies spend a large amount of time and money defining, creating, and maintaining a positive, recognizable _______.

a. persona b. brand
c. market d. status

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

17. An underlying page should include most of the same _______ elements as its home page.

a. proximity b. visual identity
c. interactivity d. symmetry

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

18. A(n) _______ page uses images, animation, and sound to capture visitors’ attention and drawe them into the website for further exploration.

a. splash b. home
c. underlying d. starting

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

19. All of the following are typical underlying pages found at an e-commerce website EXCEPT _______.

a. product catalogs b. a blog
c. shopping cart and checkout information d. browser logs

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

20. The term _______ is generally used to indicate the page website visitors see when they click an external link, such as an advertisement or search result.

a. home page b. underlying page
c. linked page d. landing page

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   79

 

21. A(n) _______ is data or information presented visually, such as in a chart or pyramid, or to show a sequence of events.

a. C2C graph b. infographic
c. chunked website d. public domain aggregator

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

22. Content that furthers a website’s purpose adds _______.

a. dimensionality b. excitement
c. value d. status

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

23. _______ should be chunked, whenever possible, for scannability.

a. Multimedia b. Audio
c. Video d. Text

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

24. _______, which include elements such as clip art, illustrations, diagrams, and photographs, are the most commonly used content element on webpages, after text.

a. Multimedia b. Video
c. Images d. Audio

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   81

 

 

25. _______ can help you deliver a message and/or prompt an action beyond the capabilities of text alone, as shown in the accompanying figure.

a. Color schemes b. Images
c. Unity elements d. Visual identity elements

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   81

 

26. _______ frequently is used as an extremely effective, low-bandwidth alternative to video.

a. Audio b. Multimedia
c. Animation d. Dynamically generated content

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   83

 

27. Typically, _______ clips incorporate the powerful components of movement and sound to express and communicate ideas.

a. audio b. video
c. multimedia d. streaming

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   83

 

28. Adding _______ to your website might require that your visitors install web browser plug-ins.

a. photographs b. text
c. clip art d. multimedia

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   84

 

29. A(n) _______ can be created using Adobe Flash.

a. animation b. audio clip
c. video clip d. static movie

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   84

 

30. _______ content updates periodically and can appear on a website’s pages when triggered by a specific event.

a. Audio b. Dynamically generated
c. Static d. Text

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   85

 

31. A(n) _______ is a code fragment that creates dynamic webpage content.

a. video clip b. audio clip
c. gadget d. avatar

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   86

 

32. The linked arrangement of a website’s pages from the home page is called its _______.

a. structure b. design
c. flowchart d. none of the above

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   87

 

33. A _______ is a series of pages originally developed to graphically present scenes for a movie or television program that also is used to visualize a website’s structure.

a. flowchart b. storyboard
c. text outline d. design plan

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   87

 

34. An arrangement of shapes and lines used to outline a website’s structure is called a _______.

a. text outline b. storyboard
c. flowchart d. design plan

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   88

 

35. A _______ website structure organizes webpages in a specific order.

a. linear/tutorial b. random
c. webbed d. hierarchical

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

36. A(n) _______ website structure does not arrange its pages in a specific order.

a. linear/tutorial b. random
c. organizational d. topical

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

37. Which of the following website structures is appropriate when necessary to ensure that steps will not be missed or performed out of sequence?

a. linear/tutorial b. random
c. personal d. hierarchical

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

38. Which of the following website structures allows visitors to choose any other webpage from the home page according to their interests or inclinations?

a. webbed b. e-commerce
c. hierarchical d. linear/tutorial

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

39. A(n) _______ website structure organizes webpages into categories and subcategories by an increasing level of detail.

a. linear/tutorial b. webbed
c. hierarchical d. e-commerce

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   90

 

40. Which of the following website structures might be effectively used by a complex e-commerce website with many pages and multiple objectives?

a. hierarchical b. linear/tutorial
c. random d. a combination of structures

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   90

 

Multiple Response: Modified Multiple Choice

 

41. Which of the following are part of the website development process?

a. defining purpose b. identifying the target audience
c. selecting the website structure d. determining the general content

 

ANSWER:   a, b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   70

 

42. Which of the following might be secondary goals for a B2C e-commerce website?

a. promote an awareness of the company b. establish the company’s credibility
c. drive website visitors to competitors’ websites d. educate website visitors

 

ANSWER:   a, b, d
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

43. Which of the following demographic characteristics define your website visitors?

a. gender b. age group
c. income d. location

 

ANSWER:   a, b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

44. Which of the following psychographic characteristics explain why visitors might want to access your website?

a. income b. lifestyle choices
c. social group affiliations d. political affiliations

 

ANSWER:   b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

45. Which of the following are general website content elements?

a. text b. images
c. animations d. multimedia

 

ANSWER:   a, b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

True/False

 

46. When creating a design plan, make sure to get the plan reviewed by colleagues, managers, or others with a stake in the outcome of your website.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   70

 

47. A formal, written list of content elements summarizes your website’s goals and objectives.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

48. Although a website has multiple primary goals, it might also have a secondary goal.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

49. You should refer to your website’s goals and objectives constantly as you complete its design plan.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

50. Evaluating how well the actualized website objectives accomplish stated goals before publishing the website is a waste of time; you should wait until the website is published and you start getting feedback from visitors.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

51. A website always has one target audience.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   73

 

52. The Small Business Administration provides resources for identifying audience demographics.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   73

 

53. A user summary identifies potential website visitors by defining who they are and why they are likely to visit your website.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   73

 

54. After creating your website, there is no need to continually gather feedback from your target audience; the initial profile is sufficient to maintain the website’s content.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

55. To create a successful website, assess your target audience’s wants, needs, and expectations and then design your website to satisfy them.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

56. Visitors always enter a website from its home page.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

57. Because website visitors might follow links from other websites or use search tools to locate specific pages at your website, it is critical that all pages at your website contain elements that maintain unity and visual identity.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

58. The answer to the Who? question should be evident throughout a website through use of corporate logos, a contact link, and copyright notices.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

59. A website’s home page should contain elements that draw the visitor in and encourage further exploration.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

60. A home page should be different from the underlying pages so that it stands out; connecting visually with other pages at the website is not important.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

61. Often branding is so successful that a company then becomes synonymous with or symbolizes a specific product or service.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   77

 

62. Each underlying page should include different elements from the home page to provide unity and promote visual identity.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

63. Many visitors delight in splash pages, and they are used increasingly in today’s web design world.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

64. Although it is tempting to load up on content, you should base your choice of elements on how effectively they will contribute to your website’s message.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   79

 

65. Dead-end pages are those that do not fit into the linking arrangement of a website’s structure.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   87

 

66. To create a storyboard, draw an arrangement of shapes and lines where each shape indicates a page and each line indicates a link from page to page.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   88

 

67. A linear/tutorial website structure organizes and presents webpages in a random order.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

68. One-page websites are highly appropriate for content-heavy websites.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   89

 

69. Websites rarely use a combination of the three primary website structures.

a. True
b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   90

 

70. Formalize a structure plan using a text outline, storyboard, or flowchart.

a. True
b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   91

 

Completion

 

71. A website plan is also known as a(n) ____________________.

ANSWER:   design plan
POINTS:   1
REFERENCES:   70

 

72. ____________________ are the results you want your website to accomplish within a specific timeframe, which can be weeks, months, or years.

ANSWER:   Goals
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

73. After identifying your website’s goals, the next step is to determine the website’s ____________________.

ANSWER:   objectives
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

74. ____________________ target audience characteristics explain why visitors might want to access your website.

ANSWER:   Psychographic
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

75. ____________________ target audience characteristics define who your website visitors are.

ANSWER:   Demographic
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

76. Many websites have multiple ____________________ audiences.

ANSWER:   target
POINTS:   1
REFERENCES:   73

 

77. Determining your target audience’s wants, needs, and expectations is a process called a(n) ____________________.

ANSWER:   needs assessment
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

78. If you have limited resources and a tight time frame for your initial website development, begin by identifying your ____________________ top two or three needs and plan your website to satisfy those needs.

ANSWER:   target audience’s
audience’s
POINTS:   1
REFERENCES:   74

 

79. Formulating a well-written purpose statement requires a clear understanding of a website’s ____________________ and objectives.

ANSWER:   goals
POINTS:   1
REFERENCES:   75

 

80. Most websites have two types of webpages, a home page and ____________________ pages.

ANSWER:   underlying
subsidiary
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

81. The ____________________ is the primary page for the entire website.

ANSWER:   home page
POINTS:   1
REFERENCES:   76

 

82. A home page for a large website should include a(n) _____________________, which is a text box into which users enter a search term.

ANSWER:   search feature
POINTS:   1
REFERENCES:   76-77

 

 

83. Each underlying page at a website should provide a(n) ____________________ back to the website’s home page, as shown in the accompanying figure.

ANSWER:   hyperlink
link
POINTS:   1
REFERENCES:   79

 

84. A website generally includes multiple ____________________ pages that provide details to the summary information on the website’s home page.

ANSWER:   subsidiary
underlying
POINTS:   1
REFERENCES:   78

 

85. The rights to ___________________ materials belong to the public at large.

ANSWER:   public domain
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

86. Overall, ____________________ content will be relevant, informative, and timely; accurate and of high quality; and usable.

ANSWER:   value-added
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

87. Remember to ensure that content elements you use at your website are free of ____________________ restrictions.

ANSWER:   copyright
POINTS:   1
REFERENCES:   82

 

88. You can find free or low-cost ____________________ images, including clip art and photographs, from a variety of online sources.

ANSWER:   stock
POINTS:   1
REFERENCES:   82

 

89. ____________________ media must be downloaded in its entirety to the user’s computer before it can be heard or seen.

ANSWER:   Downloadable
POINTS:   1
REFERENCES:   83

 

90. A(n) ____________________ is a file that stores data, such as a store’s inventory or a library’s card catalog, so that the contents are searchable and easily updated.

ANSWER:   database
POINTS:   1
REFERENCES:   85-86

 

Modified True/False

 

91. A formal, written purpose statement summarizes your website’s goals and objectives.

_________________________

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   71

 

92. A(n) user summary is a research-based overview that includes information about potential website visitors’ demographic and psychographic characteristics.
_________________________

ANSWER:   False – target audience profile
POINTS:   1
REFERENCES:   72

 

93. A successful website satisfies its designer’s wants, needs, and expectations.
_________________________

ANSWER:   False – target audience’s, audience’s
POINTS:   1
REFERENCES:   73

 

94. A home page hyperlink provides keyword search capability for the website’s pages. _________________________

ANSWER:   False – search feature
POINTS:   1
REFERENCES:   76-77

 

95. In general, you should create original content elements prepared specifically for the web over existing content elements designed for another medium, such as print.
_________________________

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   80

 

Essay

 

96. List the six steps you can follow to create a website design plan.

ANSWER:   Step 1: Define the website’s purpose and target audience

Step 2: Determine the website’s general content

Step 3: Select the website’s structure

Step 4: Specify the website’s navigation system

Step 5: Design the look and feel of the website

Step 6: Test, publish, and maintain the website

POINTS:   1
REFERENCES:   70
TOPICS:   Critical Thinking

 

97. Identify the elements to include to answer a visitor’s Who? What? Why? and Where? questions about a website in designing a home page.

ANSWER:   Who: Company name in text format, graphic logo, tag line, copyright notation, and similar elements that clearly identify who owns and publishes the website.
What: Summary text and images that show visitors what content is available at the website, and what call-to-action is requested or required.
Why: Text, images, or links that establish the website’s value, and provide a reason why one should visit and interact with the website.
Where: Easily identifiable navigational links to other pages at the website to indicate where specific information or features are found, and/or a method to search website content.
POINTS:   1
REFERENCES:   76
TOPICS:   Critical Thinking

 

98. Explain a flowchart, and discuss how to create one.

ANSWER:   A flowchart is a diagram that shows steps or processes; flowcharts are another useful way to outline a website’s structures. To create a flowchart, draw an arrangement of shapes and lines, where each shape indicates a page and each line indicates a link from page to page. You can manually draw the structure flowchart, use application tools such as SmartArt, or use drawing software, such as Microsoft Office Visio Professional.
POINTS:   1
REFERENCES:   88
TOPICS:   Critical Thinking

 

Critical Thinking Questions
Case 3-1
You are a professional web designer and have volunteered your services to help a local charitable organization create a website.

 

99. Today is your first meeting with the organization’s director. She begins the meeting by asking how to get started with such a large undertaking. You suggest that she begin by _______.

a. creating a storyboard of the website’s structure c. selecting the website’s value added content
b. defining the website’s goals and objectives and then writing a formal purpose statement d. creating a target audience profile

 

ANSWER:   B
POINTS:   1
REFERENCES:   70-71
TOPICS:   Critical Thinking

 

100. During the second meeting with the organization’s director, she asks for help in defining just who will visit the new website and why they might choose to do so. You suggest that she _______.

a. develop a formal target audience profile of demographic and psychographic characteristics and a needs analysis c. send an e-mail to her business associates and ask for their suggestions
b. not worry about potential website visitors; once the website is published visitors will access the website in droves d. just consider anyone around the world as the website’s target audience

 

ANSWER:   A
POINTS:   1
REFERENCES:   73-75
TOPICS:   Critical Thinking

 

Critical Thinking Questions
Case 3-2
As a professional web designer, you have been invited to speak to the web design class at a local high school. After your presentation to the class, you conduct a short Q&A session with the students.

 

101. During the Q&A session, a student asks what, in your opinion, makes a successful website. You tell the students that a successful website _______.

a. includes an exciting and energetic splash page to introduce the website c. uses interactive multimedia content to entice visitors to access the website and spend a lot of time viewing the website’s pages
b. follows a random site structure d. provides content to satisfy its target audience’s wants and needs and meet its target audience’s expectations for an attractive and usable website

 

ANSWER:   D
POINTS:   1
REFERENCES:   73
TOPICS:   Critical Thinking

 

102. During the Q&A session, a student asks why images are so commonly used on webpages. You tell the class that webpage images, such as photographs, clip art, illustrations, and diagrams _______.

a. are usually too expensive for most websites c. can powerfully communicate and motivate
b. are not as effective as text alone at communicating a website’s message d. enhance webpage accessibility

 

ANSWER:   C
POINTS:   1
REFERENCES:   82
TOPICS:   Critical Thinking

 

Matching

 

Identify the letter of the choice that best matches the phrase or definition.

a. objectives
b. purpose statement
c. U.S. Census Bureau
d. logos, contact links, copyright notices
e. underlying pages
f. splash pages
g. repurpose
h. animated GIF
i. dynamically generated content
j. hierarchical

 

REFERENCES:   76
78
73
80
85
71
90
84

 

103. Content that answers visitors’ Who? questions

ANSWER:   d
POINTS:   1

 

104. Provides details to home page summary information

ANSWER:   e
POINTS:   1

 

105. A research source for developing a target audience profile

ANSWER:   c
POINTS:   1

 

106. Modifying existing content originally designed for another medium

ANSWER:   g
POINTS:   1

 

107. Triggered by a specific event

ANSWER:   i
POINTS:   1

 

108. Methods you will choose to accomplish website goals

ANSWER:   a
POINTS:   1

 

109. A website structure that organizes webpages into categories and subcategories

ANSWER:   j
POINTS:   1

 

110. A popular image format which adds movement to static images

ANSWER:   h
POINTS:   1

 

111. Uses images, animation, and sound to capture visitors’ attention

ANSWER:   f
POINTS:   1

 

112. Summarizes a website’s overall goals and the specific methods designed to achieve those goals

ANSWER:   b
POINTS:   1